Forbud mod pelsimport

Claus Iversen
TV 2 viste i maj sidste år en udsendelse, der viste, hvordan man i Kina producerer forskellige varer af skind fra hunde og katte, der bliver flået levende. I torsdags behandlede Folketinget et forslag (B54) fra Dansk Folkeparti, som skal forbyde import af – og handel med – skind og pelse fra disse dyr.

Alle partiernes ordførere gav under førstebehandlingen udtryk for opbakning til et forbud, og manden bag forslaget, dyrevelfærdsordfører Christian H. Hansen (DF), forventer, at justitsministeren snart fremsætter et lovforslag, der gør det forbudt at importere og handle med skind fra sådanne dyr.

Justitsministeren havde tilsyneladende set, hvilken vej vinden blæste, idet hun dagen før debatten i Folketingssalen, onsdag, udsendte en pressemeddelelse om, at hun snarest vil fremsætte et forslag, der netop gør det forbudt at importere og handle med skind og pels fra hunde og katte.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024