Forening: Øko-svin har det bedst

NYHED: Økologi er garanti for dyrevelfærd. Det er budskabet i ny kampagne fra Økologisk Landsforening. Landsudvalget for Svin kalder kampagnen vildledende.

Alt for få ved, at økologiske landmænd faktisk er meget langt i forhold til deres kolleger i det konventionelle landbrug, når det gælder arbejdet med at forbedre grisenes velfærd.

Helle Bossen
Markedskonsulent i Økologisk Landsforening,
Danskerne ville vælge økologisk, når de køber svinekød, hvis de vidste, hvor godt økologiske svin har det.

I dag vælger mange danskere det økologiske flæsk fra. Det gør de blandt andet, fordi de ikke ved, at økologi også er en garanti for dyrevelfærd, mener man i Økologisk Landsforening.

Foreningen sætter dog i en ny kampagne sin lid til, at både danske og europæiske undersøgelser viser, at et flertal af danskerne gerne vil være med til at gavne grisenes kår ved at købe "velfærdsvenlige" produkter.

Velfærdsgaranti
"Problemet er, at mange ikke ved, at økologiske svin har rigtig gode kår. Forbrugerne forbinder økologiske fødevarer med miljø og rene råvarer, men alt for få ved, at økologiske landmænd faktisk er meget langt i forhold til deres kolleger i det konventionelle landbrug, når det gælder arbejdet med at forbedre grisenes velfærd. Vi håber, at kampagnen kan få forbrugerne til at koble økologi med dyrevelfærd, " siger markedskonsulent i Økologisk Landsforening, Helle Bossen, til Altinget.

Dokumentation
Kampagnen:

  • Økologisk Landsforening skyder i denne uge kampagnen "En god fornemmelse i maven" i gang, som skal overbevise forbrugerne om, at dyrevelfærden i de økologiske grisebrug er bedre end i konventionelle landbrug og for frilandsgrise.

  • Irma, Kvickly, SuperBrugsen, Fakta, Føtex, Netto, ISO, Aktiv Super, Merko og udvalgte SuperBest butikker deltager i kampagnen.

  • Kampagnefoldere og faktaark vil være at finde i butikkerne i hele september og oktober.

    Undersøgelser:

  • En ny undersøgelse, foretaget af ACNielsen AIM for Dyrenes Beskyttelse, viser, at 71 procent af danskerne er helt enige eller overvejende enige i, at de gerne vil tage hensyn til dyrevelfærd, når de køber kød. Det samme viser fokusgruppeinterview med forbrugere, som Økologisk Landsforening har fået foretaget. ACNielsen AIM A/S har i juli 2005 spurgt 1000 respondenter.

  • Seks ud af ti danskere mener, at forholdene i grisestaldene ikke er, som de burde være. Det viser en undersøgelse af Eurobarometer i juni. 1030 danskere blev spurgt. Se Eurobarometers undersøgelse her

    Faktakilder: Økologisk Landsforening, Dyrenes Beskyttelse og Eurobarometer


  • Altinget logoFødevarer
    Vil du læse artiklen?
    Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
    Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
    Seneste fra Fødevarer

    Altinget logo
    København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
    Politik har aldrig været vigtigere
    AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
    Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
    Copyright © Altinget, 2024