Forenkling for landbruget

Claus Iversen
Folketinget vedtog torsdag – med 111 stemmer – et lovforslag, der forenkler landmændenes gødningsplanlægning. I forhold til det oprindelige forslag er der i betænkningen kun foretaget en enkelt ændring, og det er ikrafttrædelsesdatoen.

Landbrugserhvervet udtrykte efter førstebehandlingen af lovforslaget stor bekymring for, om der ville blive tilstrækkelig tid til at tilpasse landbrugets egne, allerede eksisterende IT-systemer til de nye og forenklede indberetningsmuligheder.

Det har fødevareministeriet taget til efterretning og skudt ikrafttrædelsestidspunktet et år til den 1. august 2004.

Samme dag vedtog Folketinget et beslutningsforslag om Danmarks ratifikation af den internationale traktat om plantegenetiske ressourcer for fødevarer og jordbrug. Igen stemte 111 for. Danmark forpligter sig hermed til at bevare de plantegenetiske ressourcer, for eksempel almindelige afgrøder som hvede og byg. Aftalen er blevet til efter syv års intense forhandlinger i FN’s fødevareorganisation FAO.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024