Forlig stor triumf for Carina C

ANALYSE: Forbrugerminister Carina Christensen (K) har klaret sin første store opgave til UG og lukket en afgørende flanke for regeringen.
Forbrugerminister Carina Christensen (K) er på toppen i disse dage. Hun har sikret regeringens første brede fødevareforlig.
Forbrugerminister Carina Christensen (K) er på toppen i disse dage. Hun har sikret regeringens første brede fødevareforlig.Foto: Erik Jochumsen v/Mads Flummer
Niels Th. Dahl

I torsdags lykkedes det således Carina Christensen at gøre det, ingen af Foghs tidligere fødevare- eller forbrugerministre har magtet: nemlig at skabe politisk enighed og ro om fødevarekontrollen i Danmark.

Niels Th. Dahl
Redaktør af Altinget | Fødevarer

Hvis statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) er en god regeringsleder og personalechef, bør der lyde store roser til forbrugerminister Carina Christensen (K) på det næste ministermøde - og han bør heller ikke glemme hendes navn næste gang, der skal være regeringsrokade. 

I den brede offentlighed er forbrugerministeren ganske vist nok mest kendt for forårets mildt sagt kiksede forslag om, at danske kvinder helst skulle have tre børn hver, og dertil en magtesløs håndtering af den højt profilerede adoptionssag fra Djursland for nylig.

Men på de interne politiske linjer på Christiansborg har regeringens nyeste minister efter kun seks måneder på en af de vanskeligste og mest udskældte ministertaburetter i Danmark opnået forbavsende politiske resultater.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024