Forskel i arbejdsskader på havet

10/8-04: Socialdemokraternes Ole Vagn Christensen ønsker bl.a. at vide, om der er forskel på antallet af arbejdsskadesager i Søfartsstyrelsen i forhold til Arbejdsskadestyrelsen.
Dokumentation
Spørger: Ole Vagn Christensen

Spørgsmål "Vil ministeren oplyse, hvor stor differencen er mellem arbejdsskadesager, som Søfartsstyrelsen er bekendt med, og det antal sager, som er kendt i Arbejdsskadestyrelsen?"

Ulykker i forbindelse med fiskeri foregår på følgende måde. Man henvender sig i sin fiskeriforening. Fiskeriforeningen anmelder ulykken ved at sende en anmeldelse af arbejdsskaden til henholdsvis Søfartsstyrelsen og til Fiskeriets Ulykkesforsikring.

Fiskeriets Ulykkesforsikring har nu pligt til at anmelde arbejdsskaden til Arbejdsskadestyrelsen. Hvis sagerne imidlertid ikke bliver fremsendt fra Ulykkesforsikringen til Arbejdsskadestyrelsen, så har det betydning for størrelsen af de erstatningskrav, som de arbejdsskadede fiskere kan få tildelt.

Spørgsmål: "Hvis antallet af arbejdsskader, som Søfartsstyrelsen er bekendt med, afviger fra antallet af sager, som er kendt af Arbejdsskadestyrelsen, vil ministeren da vurdere, hvorvidt differencen skyldes, at Fiskeriets Ulykkesforsikrings pligt til at anmelde arbejdsskaden ikke er blevet fulgt?"

Begrundelse: Der henvises til begrundelsen for spørgsmål nr. S 4932.

Spørgsmål: "Vil ministeren oplyse, om han har kendskab til sager, hvor en arbejdsskadet fisker ikke har fået den erstatning, som vedkommende ellers ville være berettiget til, på grund af, at Fiskeriets Ulykkesforsikring ikke har anmeldt arbejdsskaden hos Arbejdsskadestyrelsen?"

Begrundelse: Der henvises til begrundelsen for spørgsmål nr. S 4932.

"Vil ministeren vurdere, om han finder det hensigtsmæssigt, at Fiskeriets Ulykkesforsikring på den ene side har en pligt til at anmelde en arbejdsskade og på den anden side har en økonomisk interesse i, at skaden ikke bliver anmeldt?"

Begrundelse: Der henvises til begrundelsen for spørgsmål nr. S 4932.


Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024