Forsker: Tilgængelighed påvirker det sunde valg

INTERVIEW: Det mest sikre middel til at påvirke forbrugernes valg af fødevarer er at påvirke prisen. Der er dog også andre værktøjer, lyder det fra amerikansk forsker. En effektiv strategi er at ændre tilgængeligheden af sunde såvel som usunde fødevarer.
Simone French var keynote speaker på en fødevarekonference i København arrangeret af Det Strategiske Forskningsråd i september.
Simone French var keynote speaker på en fødevarekonference i København arrangeret af Det Strategiske Forskningsråd i september.Foto: Det Strategiske Forskningsråd
Michael Hjøllund

Prisændringer giver en øjeblikkelig adfærdsforandring. Folk reagerer på det.

Simone French
Professor, University of Minnesota
Danskerne skal guides bedre hen til de sunde valg i supermarkedet. Det var beskeden fra fødevareminister Karen Hækkerup (S), da hun i august blev sat i spidsen for regeringens fødevarepolitik.

Men hvordan gør man det?

Ifølge Simone French, professor fra University of Minnesota, er det mest sikre middel at gøre de sunde valg billigere og de usunde valg dyrere.

Regeringen har dog afvist at ændre på afgiftsniveauet, og hvad gør man så?

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024