Frank Aaens 90 villige mandater

INTERVIEW: Her er Frank Aaens bud på, hvad Enhedslisten ville ændre på bl.a. fødevareområdet, hvis partiet havde fuldstændig frie hænder og 90 mandater bag sig.

Egenkontrol er jo åbenlyst ikke tilstrækkeligt, så når vi får indført nye mærkningsordninger, vil vi naturligvis også opbygge et nyt kontrolapparat.

Frank Aaen
Enhedslisten
Fakta
Artikelserie - "Hvis vi havde 90 mandater"
  • Det er aldrig sket, at ét dansk parti har haft mandater nok til at regere landet alene.

  • Men hvad nu hvis et enkelt parti ved et valg opnåede de nødvendige 90 mandater og dermed havde flertal? Hvordan ville dansk politik så se ud?

  • I Folketingets sommerferie har vi bedt ledende politikere fra hvert af de syv partier i Folketinget om at hæve sig op over dagligdagens mandatpuslespil, realpolitik og taktiske udmeldinger.

  • Vi spørger i en artikelserie hvert enkelt parti, hvad de ville ændre på henholdsvis fødevareområdet, integrationsområdet og i folkeskolen, hvis deres parti havde 90 villige mandater.


  • Kilde: Altinget
    FØDEVARER
    Hvordan vil Enhedslisten sikre, at danskerne får sunde fødevarer?
    "Økologi er det afgørende ord for os. Når vi taler om produktion, vil vi gerne have økologiske principper og vedvarende energi. Og når vi taler om sunde og sikre fødevarer, er der heller ikke noget bedre svar end økologi."

    Kommer der flere penge til økologi, hvis I får magten?
    "Der skal nærmere mindre EU-støtte til det, jeg kalder giftlandbruget. Vi tror sådan set, at økologien kan klare sig langt hen ad vejen. Vi mener dog, at man skal fjerne momsen på økologi, så prisen nærmer sig de konventionelle fødevarer."

    Vil I sætte flere penge af til fødevarekontrol end i dag?
    "Ja, det koster penge at opretholde en ordentlig kontrol. Desuden vil vi sørge for, at alle fødevarer mærkes, så man kan se, at producenten har fået en ordentlig løn, og at der er brugt økologi, eller at der på anden måde er taget hensyn til miljøet i produktionen."

    Hvordan vil I sikre, at der ikke sker snyd med kontrol og mærkning?
    "Egenkontrol er jo åbenlyst ikke tilstrækkeligt, så når vi får indført nye mærkningsordninger, vil vi naturligvis også opbygge et nyt kontrolapparat. Vi vil, gerne i nordisk regi, etablere nogle kontorer, som løbende skal vurdere, om et produkt bliver produceret på en ordentlig måde."

    Dokumentation
    Blå bog – Frank Aaen
    Frank Aaen kom til verden den 25. juli 1951 i Nørresundby som søn af kommis Carlo Aaen og kontorassistent Betty Aaen.

    Enhedslisten har formelt ingen leder, men Frank Aaen er en dem, der har højest anciennitet i Folketingsgruppen.

    Han kom første gang i Folketinget for Enhedslisten i 1994, og blev i to perioder, så længe som partiet tillader, at et folketingsmedlem sidder i træk. Ved folketingsvalget i 2005 opnåede han genvalg til Folketinget.

    Han er uddannet cand.oecon. i 1985 og var ansat som økonom og sektionsleder i Det Kommunale Kartel fra 1992-1994. Før det arbejdede han i årene 1990-1992 som økonom på freelancebasis og som politisk redaktør af bladet Land og Folk fra 1986-1989.

    Desuden var han fra 1977-1982 formand for Kommunistiske Studenter, og fra 1998 har han beklædt posten som formand for Foreningen af Kritiske Aktionærer.

    Frank Aaen bor i dag på Østerbro i København og er på 11. år gift med Bibbe Jensen Aaen, som han har kendt i 17 år. Han er far til to sønner på 27 og 12 år.

    Artiklen er en del af en serie med ledende politikere fra alle partier, som Altinget bringer i de næste uger. Artiklen har også været bragt i magasinet FOKUS.


    Altinget logoFødevarer
    Vil du læse artiklen?
    Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
    Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
    Seneste fra Fødevarer

    Altinget logo
    København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
    Politik har aldrig været vigtigere
    AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
    Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
    Copyright © Altinget, 2024