Fremtiden tegner lys for industrien

Fødevareindustrien ser positivt på de kommende tre måneder. Og det er første gang i tre år. Årsagen er mindre færdigvarelagre og en bedre eksport til USA, Asien, men specielt de ti nye EU-lande.
Lars Igum Rasmussen

Efter fødevareindustriens vurdering er en væsentlig årsag til det markante stemningsskift i fødevareindustrien givetvis, at udvidelsen af EU 1. maj 2004 har givet den danske fødevareindustri fri markedsadgang til 10 nye markeder. Markeder, der til sammen tæller 75 mio. forbrugere med en stigende købekraft.

Jens Holst-Nielsen
Chefkonsulent i FødevareIndustrien
Fødevareindustrien ser optimistisk på fremtiden.

For første gang siden midten af 2001 er erhvervstilliden nu overvejende positiv i fødevareindustrien, der regner med fremgang i det kommende kvartal. Det viser en ny undersøgelse foretaget af FødevareIndustrien blandt 204 medlemsvirksomheder.

"Forklaringen er, at det generelt går bedre. Ordrebeholdningen til eksportmarkederne er kraftigt stigende, og de store færdigvarelagre, der har plaget branchen igennem længere tid, er faldet markant. En anden forklaring er, at eksportmarkedet er steget temmelig meget. Både uden for EU - i USA og Asien - og i de ti nye medlemslande," siger chefkonsulent i FødevareIndustrien, Jens Holst-Nielsen til FødevareTinget.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024