Frihandel vejen til velstand

Tina Møller
Alle må være med til at finde løsninger, give køb på velerhvervede rettigheder og fortrin, og bidrage med resultater. Det er den eneste måde, hvorpå vi kan nå frem til regulær frihandel på verdensmarkedet. Og frihandel er nu engang vejen til velstand ? for alle.

Det siger Venstres frihandelsordfører, Henrik Vestergaard bl.a. på en international konference om frihandel i Industriens hus i dag. Konferencen er arrangeret af Dansk Industri.

Vi skal væk fra beskyttende toldmure, forvridende eksportstøtte og skjult produktionsstøtte. Markedet skal være gennemskueligt og standardiseret. Det vil give en gevinst for alle ? på mellem en kvart og en halv billion dollars på verdensplan ? og hvilken købmand vil sige nej til sådan en handel?

Retorikken i frihandelsdiskussionen skal ændres. Mange sige ja til frihandel, men den efterfølgende sætning starter som reglen med et men. Sagt på en anden måde. Man ønsker sine egne små fordele opretholdt. Retorikken skal ændres til ja, og den efterfølgende sætning begynde med ?fordi?. Kun en ændret retorik beviser, at vi har modet til at indføre reel frihandel.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024