Gade: Dan J.'s dagsorden har vi kunnet tackle

INTERVIEW: Der lød højlydte bekymringer fra store dele af landbruget, da Dan Jørgensen (S) blev fødevareminister. Men det politiske forår har behandlet erhvervet godt, siger L&F's formand, Søren Gade.
Landbrug & Fødevarers adm. direktør, Søren Gade, anerkender, at regeringen og fødevareminister Dan Jørgensen (S) har imødekommet en række ønsker fra erhvervet. Men mere vil have mere.
Landbrug & Fødevarers adm. direktør, Søren Gade, anerkender, at regeringen og fødevareminister Dan Jørgensen (S) har imødekommet en række ønsker fra erhvervet. Men mere vil have mere.Foto: Landbrug & Fødevarer
Kim Rosenkilde

Det er klart, at der er ting, som er kommet højere op på dagsordenen, da Dan Jørgensen blev fødevareminister. Han har mere fokus på økologi og dyrevelfærd, og det har vi kunnet tackle.

Søren Gade
Adm. dir. for Landbrug & Fødevarer

Mere vil have mere. I sidste ude bebude handels- og udviklingsmininster Mogens Jensen (S) oprettelsen af en landbrugsinvesteringsfond med op mod 800-900 millioner kroner i kassen.

Og selv om landbruget i løbet af foråret har fået halveret kravet til randzoner og en række store fødevarevirksomheder nu har udsigt til en lempelse af pso-afgiften, så har Landbrug & Fødevarers administrerende direktør ingen problemer med at komme i tanker om yderligere ønsker til regeringen.

Det drejer sig ikke blot om at få pso'en længere ned, end de 5,8 milliarder kroner regeringen har lagt op til at skære af med sit nylige udspil til en vækstplan. De resterende randzone-krav bør helt fjernes, og så må den mere målrettede kvælstofregulering også meget gerne snart falde på plads.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024