Gade: Ny statsbank kan løse YJ-problemer

YJ-ORDNING: Statens nye landbrugsbank kan meget vel være løsningen på de finansieringsproblemer, som mange unge landmænd i dag døjer med. Det mener Søren Gade, direktør for Landbrug & Fødevarer, som møder opbakning fra Venstre.
Per Bang Thomsen

Jeg tror, at den nye bankordning kan løse nogle af de problemer, vi har set i forhold til generationsskifte i landbruget.

Søren Gade
Adm. direktør i Landbrug & Fødevarer

Det er ikke længere livsnødvendigt med en ny, statsgaranteret støtteordning for de unge landmænd, der ønsker at slå sig ned og starte egen bedrift op.

Det mener Søren Gade, administrerende direktør for Landbrug & Fødevarer, efter regeringen tidligere på ugen præsenterede den nye statslige landbrugsbank - Landbrugets Finansieringsbank. Hovedmålet med banken er at yde anlægsfinansiering til de levedygtige landmænd, som i dag bliver mødt med et blankt nej, når de vil låne penge i deres banker og pengeinstitutter.

Finansieringen skal blandt andet målrettes de yngre landmænd, der ikke kan få lov til at finansiere opkøb af bedrifter. Det glæder erhvervsorganisationen, som længe har efterlyst en afløser til den YJ-ordning, som blev nedlagt ved årsskiftet. 

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024