Gæmelke kan ikke løse lurpak-strid

NYHED: Landbrugsraadets præsident Peter Gæmelke kan ikke få Mejeriforeningen til at ændre brugen af lurpak-mærke. DF truer igen med politisk indgreb.
Efter at Landbrugsraadets præsident Peter Gæmelke ikke kunne få Mejeriforeningen til at ændre brugen af "lurpak"-mærket, truer et politisk flertal atter med et politisk indgreb.
Efter at Landbrugsraadets præsident Peter Gæmelke ikke kunne få Mejeriforeningen til at ændre brugen af "lurpak"-mærket, truer et politisk flertal atter med et politisk indgreb.
Niels Th. Dahl

Fra nu af kan jeg ikke komme længere.

Peter Gæmelke
Præsident for Landbrugsraadet

Striden om anvendelsen af det kendte "lurpak"-mærke, der bruges på smør og smørbare produkter i supermarkederne, er endnu engang gået i hårdknude.

Mejeriforeningen står nemlig fast og agter hverken at ophøre med at anvende "lurpak"-mærket på de smørbare blandingsprodukter eller at ændre på udformningen af emballagen for at signalere større forskel til den rene smør. Den beslutning står fast, selv om Landbrugsraadets præsident Peter Gæmelke netop har opfordret foreningen til at evaluere markedsføringen af produktet en ekstra gang.

"Fra nu af kan jeg ikke komme længere. Jeg havde gerne set, at Mejeriforeningen var villig til at se på en ændring af farverne på indpakningen, men det har de afvist. Jeg har taget til efterretning, at de siger, der er betydelig forskel på markedsføring af Lurpak Smørbar og almindeligt smør, fordi den smørbare er i en speciel pakning i bæger, og det er jeg tilfreds med," siger Peter Gæmelke i dag til Altinget | Fødevarer.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024