Gjerskov er skeptisk over for ekstra landbrugs-krisehjælp

KRISE: Fødevareminister Mette Gjerskov (S) er "skeptisk" over for en ny, milliardstor krise-reserve til europæiske landmænd. Det kom frem under mandagens Rådsmøde i Bruxelles, hvor hun for første gang indtog formandsstolen.
Fødevareminister Mette Gjerskov (S) mener ikke, at der skal afsættes ekstra midler til en krise-reserve til europæiske landmænd.
Fødevareminister Mette Gjerskov (S) mener ikke, at der skal afsættes ekstra midler til en krise-reserve til europæiske landmænd.Foto: Thit Andersen/Altinget.dk
Per Bang Thomsen

Vi mener ikke, at der skal afsættes milder til landbruget uden for den egentlige budgetramme.

Mette Gjerskov
Fødevareminister (S)

Hvis det står til den danske regering, skal der ikke afsættes nye milliarder til en ekstraordinær krise-reserve for for de europæiske landmænd. Det mener fødevareminister Mette Gjerskov (S), der mandag eftermiddag diskuterede den fremtidige markedsordning for landbrugsprodukter med sine europæiske ministerkollegaer.

Europa-Kommissionen har nemlig foreslået, at man fra EU's side etablerer en ny krise-reserve, der skal hjælpe nødlidende landmænd. Ifølge Kommissiones forslag skal man afsætte 3,9 milliarder euro - godt 29 milliarder kroner - i årene 2014 til 2020, og pengene skal bruges til ekstraordinære kriser som eksempelvis tørke og fødevarekriser. Men det er den danske fødevareminister "skeptisk" over for.

"Vi mener ikke, at der skal afsættes milder til landbruget uden for den egentlige budgetramme," sagde fødevareministeren i fredags under et samråd i Europaudvalget.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024