Gjerskov: EU's dyrevelfærdsstrategi er "ufuldkommen"

DYREVELFÆRD: EU-Kommissionens dyrevelfærdsstrategi er langt fra perfekt. Det mener fødevareminister Mette Gjerskov (S), der dog ikke vil arbejde for en ændring af indholdet. "Uambitiøst," lyder det fra Dyrenes Beskyttelse.
Selv om fødevareminister Mette Gjerskov (S) er kritisk over EU-Kommissionens strategi for dyrevelfærden, vil hun ikke prøve at ændre indholdet.
Selv om fødevareminister Mette Gjerskov (S) er kritisk over EU-Kommissionens strategi for dyrevelfærden, vil hun ikke prøve at ændre indholdet. Foto: colourbox
Per Bang Thomsen

Jeg synes, det er uambitiøst, at ministeren ikke vil arbejde for ændringer i strategien. Selvom EU er et tungt system at arbejde i, kan man jo godt have nogle skarpe ambitioner i forhold til det, man gerne vil opnå.

Britta Riis
Direktør i Dyrenes Beskyttelse

Hvis dyrevelfærden skal forbedres i hele Europa, skal der mere til end den dyrevelfærdsstrategi, som EU-Kommissionen præsenterede i januar. Det er meldingen fra fødevareminister Mette Gjerskov (S), der i et skriftligt svar til Dyrenes Beskyttelse kritiserer dele af den strategi, som blev offentliggjort for en måned siden.

Læs dyrevelfærdsstrategien fra EU-Kommissionen her

"Jeg er enig i, at strategien ikke er nogen fuldkommen køreplan for, hvordan vi på alle punkter opnår den bedst tænkelige tilstand for dyrevelfærd i Europa," skriver ministeren til Dyrenes Beskyttelse.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024