Gjerskov vil have analyse af stigende svineeksport

KORT NYT: Fødevareminister Mette Gjerskov (S) vil iværksætte en analyse af den stigende eksport af grise. Ministeren vil have undersøgt, om eksporten koster danske arbejdspladser.
Anne Justesen
Fakta
Eksport af smågrise og slagtninger i Danmark
Eksporten af smågrise til opfedning og slagtning i udlandet, især Tyskland, er vokset fra cirka 2 millioner grise i 2004 til mere end 8 millioner i 2011. I samme periode har slagtningerne i Danmark ligget nogenlunde stabilt. Men i de første otte måneder af 2012 er det sket et fald på godt 1 million slagtninger sammenlignet med samme periode i 2011.

Kilde: fvm.dk

Antallet af slagtninger i Danmark er faldet i 2012. Samtidig er der sket en stor stigning i eksporten af smågrise, særligt til Tyskland.

Fødevareminister Mette Gjerskov igangsætter derfor en analyse af eksporten af grise til opfedning og slagtning i Tyskland. Hun er bekymret for, at eksporten kan koste danske arbejdspladser:

”Vi har brug for flere arbejdspladser herhjemme. Danmark skal ikke bare være underleverandør af grise til tyske arbejdspladser. Det fald i produktionen af danske slagtesvin, vi har set i 2012, er bekymrende. Derfor har jeg bedt eksperter om en analyse af årsagerne til den udvikling,” siger fødevareminister Mette Gjerskov i en pressemeddelelse.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024