GMO-mærkning af såsæd er på trapperne

Dansk pres får EU-kommissionen til at komme med nyt forslag til GMO-mærkning af såsæd. Med vedtagelse måske allerede inden udgang af året. Men det danske ønske om en maksimumværdi på 0,1 pct. overlever næppe forhandlingerne.
Lars Igum Rasmussen
Det er forbigået de fleste i al ubemærkethed. Men takket være pres fra den danske fødevareminister, Mariann Fischer Boel (V), vil EU-Kommissionen sandsynligvis i slutningen af maj komme med et nyt forslag til GMO-mærkning af såsæd, der overskrider en endnu ikke fastsat grænseværdi.

Det var på landbrugsministermødet den 26. april, at fødevareministeren fremsatte ønske om et ekstraordinært punkt på dagsordnen – mærkningen af GMO-såsæden.

Kravet fra dansk side – der er Folketings såvel som regerings politik – er, at såsæd med over 0,1 pct. GMO skal mærkes. Østrig og Luxembourg sluttede hurtigt op om det danske initiativ. Tyskland og Italien, der i store spillere i denne diskussion, lagde også kraftig vægt på, at EU-Kommissionen kommer med et forslag til mærkningen hurtigst muligt.

Det danske pres og de andre landes støtte fik derfor i denne uge Kommuissionen til at melde ud, at forslaget højst sandsynligt kommer i slutningen af maj.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024