GMO-vurdering er god nok

Claus Iversen

Risikovurderingen foretages efter videnskabelige metoder og Institut for Fødevaresikkerhed og ernæring (IFSE) har deltaget i flere EU-projekter med det formål at undersøge om nye metoder kan forbedre de sundhedsmæssige risikovurderinger.

Mariann Fischer Boel (V)
Fødevareminister
En forening, der kalder sig for Biodynamisk Forbrugersammenslutning, er utilfredse med det grundlag, som fødevareministeren baserer sin beslutning om at tillade GM-afgrøder i Danmark, på.

De har derfor gennem flere omgange henvendt sig skriftligt til fødevareminister Mariann Fischer Boel (V) for at gøre hende opmærksom på 'hendes problem'.

Det har dog ikke gjort det store indtryk på ministerens beslutning om at bringe GMO'er ind over Danmarks grænser næste år.

Som hun har givet udtryk for efterhånden mange gange dette efterår, så er hun helt tryg ved den vedtagne risikovurdering og godkendelsesproces, hvor der tages stilling til, om en given GMO-fødevare udgør en risiko for sundhed eller miljø. Formålet er at undersøge, hvorvidt GMO'en kan være sundhedsskadelig:

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024