Godt initiativ af fødevareindustrien

Tina Møller
"Det er absolut positivt, at fødevareindustrien nu vil gøre en offensiv indsats for at få danskerne til at spise ernæringsrigtigt mad. Overvægt er et stort og stadigt stigende problem, og der er brug for, at vi samler kræfterne for at vendt udviklingen."


Det siger den konservative fødevareordfører, Carina Christensen, i en kommentar til en artikel i Berlingske Tidende i dag.

Ifølge artiklen har fødevareindustrien besluttet, at der allerede inden sommerferien skal udarbejdes en række konkrete forslag til, hvordan fødevareproducenterne kan være med til at bremse den hastigt voksende fedmeepidemi, vi oplever herhjemme. Carina Christensen har med bekymring fulgt især de statistikker, der viser, at flere og flere børn og unge bliver tykkere og tykkere.

"Dårligere kost- og motionsvaner går både ud over deres indlæring i skolen og deres helbred ? og på sigt vil de være en stor belastning for sundhedsvæsenet. Men også for det enkelte barn må det være en stor fysisk og psykisk belastning allerede tidligt i livet at være plaget af overvægt," siger hun og tilføjer:

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024