Grib chancen hr. fødevareminister!

DEBAT: De Radikale opfordrer fødevareministeren til at bruge 20 procent af landbrugsstøtten på miljøformål i stedet for direkte at støtte landmændene, hvilket bliver muligt i 2007. Landbrugsstøtte skader miljøet og hindrer udvikling, skriver Johannes Poulsen.

Problemet er, at landbrugsstøtten er med til at fastholde anvendelse af ineffektive og miljøskadelige teknologier i landbruget. Også i Danmark.

Johs. Poulsen
Miljøordfører, (R)
Af Johs. Poulsen (R), miljøordfører

Fødevareminister Hans Chr. Schmidt gav i Politiken 11. oktober sidste år udtryk for, at han ønskede sig flere midler til miljøvenligt jordbrug.

Det gør jeg også. Nu åbner der sig heldigvis nye muligheder for at fremme miljø og natur i Danmark. Og der er masser af landmænd, naturorganisationer og ildsjæle, der gerne vil være med.

Fra 1. januar 2007 bliver det muligt for Danmark at overføre 20 procent af midlerne fra den direkte landbrugsstøtte til landdistriktsmidlerne og derved miljø og naturformål.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024