Grønne organisationer og Amtsrådsforeningen med i udvalg om jordlovgivning

Claus Iversen
Dokumentation
To grønne organisationer og Amtsrådsforeningen kommer nu med i det embedsmandsudvalg, som Fødevareministeriet har nedsat for at komme med anbefalinger til, hvordan jordlovgivningen og landbrugsloven kan forenkles.

Udvalget har hidtil haft deltagelse af embedsmænd fra ministerier og landbrugets organisationer. Men fødevareminister Mariann Fischer Boel har i dag inviteret Friluftsrådet, Danmarks Naturfredningsforening og Amtsrådsforeningen med i udvalget.

“Jeg har forstået, at der fra især de grønne organisationers side er et ønske og en vilje til at bidrage til arbejdet i embedsmandsudvalget. Det hilser jeg velkommen. Derfor har jeg besluttet at invitere dem med. Det har aldrig været min intention, at de grønne organisationer skulle holdes uden for indflydelse på en ny landbrugslov. De ville under alle omstændigheder være blevet involveret i forbindelse med de politiske drøftelser, der følger udvalgsarbejdet”, fastslår fødevareminister Mariann Fischer Boel.

Køreplanen for en revision af landbrugsloven er, at embedsmandsudvalget skal komme med anbefalinger til forenklinger af landbrugsloven den 1. juli 2003. Derefter starter de politiske drøftelser med de politiske partier og organisationer, som har interesser i forhold til jordforvaltningen i Danmark.

“Jeg håber, at vi til efteråret opnår bred politisk enighed om en nyskrivning af landbrugsloven. En ny landbrugslov skal sikre, at landbruget får ordentlige rammevilkår, så de kan tilpasse sig markedsvilkår og nye produktionsvilkår. På den anden side er det vigtigt, at en ny landbrugslov også indebærer, at der i jordforvaltningen bliver taget tilstrækkeligt hensyn til bredere samfundsinteresser som bl.a. natur og miljø”, siger fødevareminister Mariann Fischer Boel.

Udvalget vedrørende forenklinger af jordlovgivningen havde sit første møde den 21. januar 2003.

Kontaktperson:
Kontorchef Bodil Ekner, tlf. 33 95 82 00
Pressechef Carsten Møller Jensen tlf. 20 91 59 01


Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024