Grove overtrædelser af dyrevelfærd

NYHED: Der sker grove overtrædelser af reglerne om dyrevelfærd i EU, viser en ny rapport fra EU. Fødevareminister Hans Chr. Schmidt ser med stor alvor på sagen. Formanden for fødevareudvalget, Christian H. Hansen (DF), kræver handling og er uforstående over for, at regeringen ikke har handlet før.
Fakta
Det viser rapporten:

  • Der sker grove overtrædelser af reglerne om dyrevelfærd, når EU-landene eksporterer levende dyr til tredje verdens lande.

  • Transporterne sker med eksportstøtte fra EU, og kommissionen har undersøgt de sager, hvor eksportørerne er blevet trukket i støtte.

  • Rapporten viser, at transporttiden er for lang, og der sker nødslagtninger undervejs, fordi dyrevelfærdsreglerne ikke bliver overholdt.

  • I en række tilfælde er støtten blevet trukket, fordi dyrene imod reglerne føder under den lange transport.


  • Kilde: Rapport fra EU-Kommissionen om dyrevelfærd
    Det er nok de færreste, der har glemt afsløringen af de horrible hestetransporter i EU, som fik daværende fødevareminister og nuværende landbrugskommissær i EU, Mariann Fischer Boel (V), til at græde for åbent TV.

    Dengang udtalte Mariann Fischer Boel:

    "Mere uacceptable og kummerlige forhold kan man slet ikke forestille sig. Det er noget af det mest oprørende, jeg nogensinde har set. Vi skal have dette dyrplageri stoppet."

    Nye problemer
    Men nu er den gal igen. Det viser en ny rapport ny rapport fra EU-Kommissionen, som i sidste uge blev udleveret til Folketingets fødevareudvalg.

    Altinget logoFødevarer
    Vil du læse artiklen?
    Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
    Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
    Seneste fra Fødevarer

    Altinget logo
    København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
    Politik har aldrig været vigtigere
    AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
    Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
    Copyright © Altinget, 2024