Halskød-sagen fortsætter lidt endnu

NYHED: Selvom forbrugerminister Lars Barfoed (K) fik manet de værste vildfarelser omkring halskød i jorden under onsdagens åbne samråd, er sagen ikke helt uddebatteret endnu, mener oppositionen.
Medlem af fødevareudvalget for Socialdemokraterne, Bjarne Laustsen, ønsker svar på, om det kun er kreaturer slagtet i Danmark, som skal mærkes som halskød.

Mærkning af udenlandsk kød
Socialdemokraterne vil sikre sig, at mærkningen af kødet som maskinrenset halskød også kommer til at gælde halskød, der er behandlet i andre EU-lande og tredjeverdenslande. Kritikken af en udelukkende dansk ordning går på, at det vil være vildledning af forbrugerne, hvis oplysningen kun skal gælde for dansk producerede fødevarer.

Til det svarede ministeren under mødet:
"Jeg kan ikke på stående fod garantere, hvilke regler der gælder ved import af kød, men jeg vil gerne undersøge det nærmere og vende tilbage med et skriftligt svar."

Sikkerheden i orden
Under samrådet slog ministeren dog en gang for alle fast over for et fødevareudvalg, som var samlet for første gang siden mediestormen om halskød rasede for et par uger siden, at halskød er både sikkerhedsmæssigt og sundhedsmæssigt forsvarligt at sælge, og at det eneste nye er, at der er kommet en ny og mere rentabel metode til at rense kødet med:

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024