Handel med gødning bliver lettere

Register over afgiftsfritagelse skal lette handlel med gødning.
Kristian Lund Pedersen
Dokumentation
Plantedirektoratet har i dag givet adgang til et nyt on-line tilbud på sin hjemmeside. Det er til registret over landmænd, der ikke skal betale afgift af gødning og er berettiget til at modtage husdyrgødning.

Fra i dag er Plantedirektoratets register over landmænd, der kan købe gødning uden at betale afgift (afgiftsfri gødning registret), blevet offentlig tilgængeligt. Det sker på direktoratets hjemmeside, hvor jordbrugere, konsulenter og andre interesserede kan finde oplysningerne ved at indtaste SE-nummer eller adresse.

Når Plantedirektoratet offentliggør registret over afgiftsfritagelse, er det for at lette handlen med gødning for alle involverede parter. Sælgere af gødning kan umiddelbart se, om en landmand skal betale afgift. Samtidig kan landmænd, der har en aftale om at levere husdyrgødning, se om den gård, der skal modtage gødningen, har mulighed for at gøre det

Hvis en landmand ønsker at blive optaget i registret, er det muligt at bestille blanketten samme sted på Plantedirektoratets hjemmeside. Reglerne om ret og pligt for tilmelding findes også her.

Fakta om registret
: Jordbrugsvirksomheder (landbrug, gartnerier m.m.) kan være tilmeldt registret, hvis de har en momsregistreret omsætning på mindst 20.000 kr.

Nogle virksomheder skal tilmeldes, for andre er tilmeldingen frivillig.
Virksomheden skal tilmeldes hvis:
- den samlede husdyrbesætning overstiger 10 dyreenheder, - husdyrtætheden overstiger 1,0 dyreenhed pr. ha eller - virksomheden modtager mere end 25 t husdyrgødning eller anden organisk gødning i løbet af et år.


Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024