Helhedsorienteret forskning i fødevarer

FødevareIndustrien og Landbrugsraadet roser, at regeringen netop har besluttet at afsætte 16 mia. kr. i en forskningspulje. Samtidig advares der mod at uddele pengene på sædvanlig vis.
Claus Iversen

Det er vigtigt, at midlerne ikke anvendes sektorvis. Det er nærliggende, når der nu er kommet et spændende nyt initiativ, så at føre tanken om helhedsanvendelse og tværfaglighed ind i diskussionen.

Ole Linnet Juul
Direktør i FødevareIndustrien
Regeringen vil over de næste otte år placere 16 milliarder kr. i en ny fremtidsfond, der skal styrke de bedste, danske vidensmiljøer inden for højteknologiske forskningsfelter som bio-, nano-, informations- og kommunikationsteknologi.

Det modtages positivt af både Landbrugsraadet og FødevareIndustrien, der sætter stor pris på regeringens initiativ, men samtidig advarer mod konventionel tænkning, når pengene skal have ben at gå på:

"Det er vigtigt, at den nye forskningspulje rent faktisk går til de formål, som der lægges op til. Altså inden for de nye forskningsfelter, hvor der potentielt er store fremtidsperspektiver", siger Landbrugsraadets vicepræsident, Bent Claudi Lassen.

Han peger på et helt konkret projekt inden for bioteknologien, som landbruget er i gang med, nemlig kortlægning af grisenes gener på samme måde, som det er gjort med menneskers gener:

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024