Høegh freder fødevarekontrollen

FØDEVAREKONTROL: Fødevareminister Henrik Høegh (V) giver nu en garanti for, at fødevarekontrollen ikke skal rammes af ministeriets kommende besparelser. Han vil dog ikke anvise, hvor besparelserne så vil ramme.
Fødevareministeren garanterer, at ministeriets besparelser ikke vil ramme fødevarekontrollen.
Fødevareministeren garanterer, at ministeriets besparelser ikke vil ramme fødevarekontrollen.Foto: Mette Wraae Hansen/Altinget.dk
Morten Øyen

Det, vi har lovet i vore forlig omkring kontroller, kampagner, og indsatser, det lever vi op til. Det bliver der ingen besparelser på.

Henrik Høegh
Fødevareminister (V)
Fødevareminister Henrik Høegh udsteder nu en garanti for, at fødevarekontrollen ikke rammes af ministeriets kommende besparelser. Besparelserne skyldes, at regeringen og Dansk Folkeparti skal bruge pengene til at finansierer den BoligJobplan, som skal skabe beskæftigelse og mindske sort arbejde ved at gøre det billigere at få gjort rent og udført istandsættelser i private hjem.

Ordningen skal nemlig finansieres ved, at alle ministerier pålægges at spare fem procent på løn og øvrig drift. Og da disse besparelser kommer oveni Fødevareministeriets på forhånd planlagte besparelser på driften ved sammenlægningen af tre styrelser, har det rejst en fornyet bekymring for, at det vil ramme fødevarekontrollen fremover.

Men den bekymring ønsker ministeren nu at mane til jorden.

Høegh udsteder garanti
I løbet af efteråret vil ministeriet komme med konkrete forslag til, hvor besparelserne skal findes. Og initiativerne vil blive gennemført, uden at der bliver gået på kompromis med fødevare- og veterinærsikkerheden. For opgaven skal have skarpt fokus på prioritering af kerneopgaverne, lyder det fra fødevareministeren.

"Det, vi har lovet i vore forlig omkring kontroller, kampagner og indsatser, det lever vi op til. Det bliver der ingen besparelser på. Det står jeg fast på. Jeg er helt med på, at jeg har en forpligtigelse på at levere i forhold til de forlig, vi har," siger Henrik Høegh.

Andre besparelser forude
Der vil dog komme andre besparelser på fødevareministerens ressort. Men hvor er det stadig kun få, som ved.

"Som stor arbejdsgiver er det aldrig en god ide at begynde at fortælle om besparelser, før de involverede er taget med på råd. Vi laver en plan, som vi skal debattere med arbejderne, ligesom vi gør, når der foretages andre ændringer. Det arbejde vil ske hen over efteråret," siger Henrik Høegh.

Og besparelserne vil også følge med, hvis et Folketingsvalg skulle komme før strategien for omstruktureringen i ministeriet.

"Nej, det bliver ikke ændret. For regeringen bliver jo genvalgt. Skulle det utænkelige dog ske, at regeringen ikke bliver genvalgt, så er det jo stadig et spørgsmål for den kommende regering," siger Henrik Høegh.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024