Importerede fødevarer under lup

NYHED: Fødevarestyrelsen skærper kontrollen med importvirksomheder i Danmark. Årsagen er det stigende problem med inficerede fødevarer fra udlandet.
Fakta
  • Sidste år steg antallet af salmonellainfektioner i Danmark med 18 pct. og nåede det højeste antal siden 2002.

  • F.eks. indeholdt hver fjerde sending svinekød fra udlandet sidste år salmonella. Tilsvarende blev der kun fundet salmonella i én procent af de undersøgte partier af dansk svinekød.

  • Danmark har siden midten af 1990'erne haft mere skrappe regler om salmonella end de fleste andre lande. I EU har kun Sverige skrappere regler.

  • Kilde: Altinget
    Forurenede hindbær fra Polen og 19 ton gammelt tysk kød er nogle af de sager, der skabte negativ opmærksomhed om importerede fødevarer sidste år.

    Fødevarestyrelsen sætter i den kommende tid fokus på netop dette område, fordi der er et stigende problem med sygdomsfremkaldende bakterier og vira i importerede fødevarer.

    I de kommende måneder kan virksomheder, der importerer fødevarer, derfor se frem til at blive sat under lup, så myndighederne kan vurdere, om de har styr på dokumentationen for, at deres varer er i orden.

    "Vi skal kontrollere, at virksomhederne gør, hvad de kan og skal med henblik på at undgå fødevarer, der kan gøre mennesker syge," siger vicedirektør i Fødevarestyrelsen Henrik G. Jensen.

    Dokumentation
    Læs relateret artikel:
    Ny metode skal mindske salmonella

    Altinget logoFødevarer
    Vil du læse artiklen?
    Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
    Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
    Seneste fra Fødevarer

    Altinget logo
    København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
    Politik har aldrig været vigtigere
    AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
    Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
    Copyright © Altinget, 2024