Inddrag eleverne – det er dem, det handler om

INTERVIEW: Tænk over det, der bliver serveret på tallerknen, og inddrag eleverne i planlægningen af skolemadsordninger. Det siger formanden for Europarådets ekspertgruppe med speciale i skolemad. Den 14. september bliver gruppens anbefalinger for fremtidens skolemad lagt frem for EUs Ministerråd.

Man tager fejl, hvis man tror, at man kan lave statslige skolemadsordninger, der forebygger fedme og overvægt uden først at undersøge, hvordan det virker.

Bent Egberg Mikkelsen
Formand for ekspertgruppe med speciale i skolemad
En ristet med det hele på Centergrillen eller en Big Mac fra McDonald’s. For forskerne ved Danmarks Fødevareforskning, som holder til i Søborg, er der masser af fast food-tilbud i nabolaget at vælge imellem.

Men landets fremmeste forskere i fødevarer ved bedre. De foretrækker sund mad i frokostpausen.

Derfor sætter formanden for Europarådets ekspertgruppe med speciale i skolemad, Bent Egberg Mikkelsen, stor pris på, at de ansatte i Danmarks Fødevareforskning har en kantine, der serverer ordentlige måltider.

Til forskel fra mange af de 115 mio. europæiske skolelever går Bent Egberg Mikkelsen nemlig meget op i, hvilken slags mad han sætter tænderne i.

Dokumentation

Værd at vide:

  • Europarådet nedsatte i 2001 en ekspertgruppe med Danmark for bordenden.

  • Formålet har været at kortlægge erfaringer med skolemad i medlemslandene for at finde løsninger på, hvordan man kan komme de enorme fedmeproblemer over hele Europa til livs.

  • 30 ud af 45 af Europarådets medlemslande har deltaget i survey-undersøgelsen. Et af resultaterne er rapporten "Eating at school - making healthy choices", udgivet af Council of Europe Publishing.

  • Ekspertgruppens anbefalinger lægges frem som en resolution til vedtagelse for EUs ministerråd den 14. september.

    Kilde: Danmarks Fødevareforskning


  • Altinget logoFødevarer
    Vil du læse artiklen?
    Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
    Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
    Seneste fra Fødevarer

    Altinget logo
    København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
    Politik har aldrig været vigtigere
    AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
    Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
    Copyright © Altinget, 2024