Ingen EU-penge til biavlere

Biavlerne har mistet mange penge som følge af den seneste finanslov, men de skal ikke regne med at få nogen af dem igen som følge af EU-landbrugsreformen, oplyser fødevareministeren.
Claus Iversen

Idet der ikke ydes nogen direkte støtte i biavlssektoren, har sektoren heller ikke nogen andel af det nationale støtteloft, hvorfor sektoren som udgangspunkt ikke kan få del i en pulje som følge af en eventuel anvendelse af artikel 69.

Mariann Fischer Boel (V)
Fødevareminister
I forbindelse med finansloven for 2004 blev det vedtaget at nedlægge landbrugets konsulentordning, der hidtil har givet landmændene 30 procent i statstilskud til rådgivningsopgaver (70 procent for landmænd på øer uden broforbindelse). Tilgengæld kompenseres de ved, at jordskatterne nedsættes.

Der findes dog 'landmænd', som ikke ejer noget jord. Biavlere, f.eks., er generelt ikke jordejere, men besparelserne på konsulentordningerne går ligeledes ud over dem.

Folketingets Fødevareudvalg er derfor interesseret i at vide, om reformen af EUs landbrugspolitik på en eller anden måde kan afhjælpe de problemer, som regeringens finanslov har skabt for denne erhvervsgruppe.

Fødevareminister Mariann Fischer Boel (V) kan fortælle udvalget, at det ikke er tilfældet:

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024