Ingen ministerhjælp til shawarma

En dansk shawarma-producent vil have fødevareministeren til at gøre noget ved de mange små restauranter, der laver egen-produktion af shawarma og kebab-kødruller, hvor bearbejdningen foregår i baglokalet uden de store hensyn til hygiejne og temperatur. Ministeren mener, at reglerne er gode nok.
Claus Iversen

Det er min klare overbevisning, at vi i Danmark har et effektivt system for kontrol med fødevarevirksomheder. Den offentlige fødevarekontrol bygger på et grundlæggende princip om, at det er producenten, der har ansvaret for de fødevarer som fremstilles.

Mariann Fischer Boel (V)
Fødevareminister
Den danske kebab- og shawarmakød-producent, Hicret Multifood i Brøndby, mener, at de mange tilfælde hen over sommeren, hvor mennesker er blevet syge efter at have spist kebab- eller shawarmakød, skyldes usle produktionsforhold. Nogle forretninger laver deres egne kebab- og shawarmaruller uden at være gearet til det.

Virksomheden har derfor henvendt sig til fødevareminister Mariann Fischer Boel (V) og foreslået, at man kopierer ’den tyske model’.

I Tyskland har man klare retningslinjer for forhold, der skal være opfyldt, hvis man skal have lov til at lave sine egne kebab- og shawarmaruller. Desuden er der en effektiv kontrolinstans.

Hicret Multifood opfordrer fødevareministeren til at indføre de samme retningslinjer og krav i Danmark, så man sikrer befolkningen mod sygdomme i forbindelse med at indtage færdiglavede kødprodukter. Samtidig vil sådanne retningslinjer også sikre, at de virksomheder, der opfylder dem, bliver beskyttet mod dårlig omtale som følge af de brodne kar.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024