Ingen ministerhjælp til shawarma
Claus Iversen
Ingen forfatter
Ingen forfatter
Den danske kebab- og shawarmakød-producent, Hicret Multifood i Brøndby, mener, at de mange tilfælde hen over sommeren, hvor mennesker er blevet syge efter at have spist kebab- eller shawarmakød, skyldes usle produktionsforhold. Nogle forretninger laver deres egne kebab- og shawarmaruller uden at være gearet til det.Det er min klare overbevisning, at vi i Danmark har et effektivt system for kontrol med fødevarevirksomheder. Den offentlige fødevarekontrol bygger på et grundlæggende princip om, at det er producenten, der har ansvaret for de fødevarer som fremstilles.
Mariann Fischer Boel (V)
Fødevareminister
Virksomheden har derfor henvendt sig til fødevareminister Mariann Fischer Boel (V) og foreslået, at man kopierer ’den tyske model’.
I Tyskland har man klare retningslinjer for forhold, der skal være opfyldt, hvis man skal have lov til at lave sine egne kebab- og shawarmaruller. Desuden er der en effektiv kontrolinstans.
Hicret Multifood opfordrer fødevareministeren til at indføre de samme retningslinjer og krav i Danmark, så man sikrer befolkningen mod sygdomme i forbindelse med at indtage færdiglavede kødprodukter. Samtidig vil sådanne retningslinjer også sikre, at de virksomheder, der opfylder dem, bliver beskyttet mod dårlig omtale som følge af de brodne kar.