Intet nyt i erhvervslivets kritik

Ritt Bjerregaard kan godt forstå landbrugets og erhvervslivets kritik af fødevarepolitikken, men undrer sig over den tilsyneladende store mangel på indsigt i demokratiets måde at fungere på.
Claus Iversen

En mindretalsregering har den opgave at skaffe flertal for dens politik, og hvis den ikke kan det, så behøver vi andre vel ikke lade som om, at vi holder ferie. Det er jo demokratiets vilkår.

Ritt Bjerregaard (S)
Fødevareordfører
Det er ikke altid, at kritik får den effekt, som den eventuelt er tiltænkt fra afsenderen, og det må siges at være tilfældet med landbrugets - og Venstres fødevareordførers - kritk af den tidligere fødevareminister Ritt Bjerregaard (S).

Snarere tværtimod:

"Jeg er meget smigret over, at Henrik Vestergaard (V) er af den overbevisning, at det faktisk er mig, der er dagsordensættende på fødevareområdet. Selv om det nu ikke forholder sig sådan, så er der dog lidt sandhed i det, eftersom vi har en slap og passiv regering på fødevareområdet. Det er automatisk mere iøjnefaldende, hvis det kun er oppositionen, som har målsætninger og ambitioner", lyder meldingen fra Ritt Bjerregaard.

Og hun føler sig slet ikke ramt, når erhvervslivet kritiserer politikerne for at føre usammenhængende politik på fødevareområdet:

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024