"Jeg er ingen landbrugsekspert"

INTERVIEW: René Christensen (DF) afløser partifællen Jørn Dohrmann som formand for Folketingets Fødevareudvalg. Den nyudnævnte formand har erfaring som forbrugerordfører, men erkender selv, at han ikke ved meget om landbruget.
Fødevareudvalgets nye formand er den tidligere familie- og forbrugerordfører René Christensen (DF).
Fødevareudvalgets nye formand er den tidligere familie- og forbrugerordfører René Christensen (DF).Foto: ft.dk
Marie Dissing Sandahl

Jeg er ingen landbrugsekspert, så derfor vil jeg gerne lære organisationerne og branchen at kende. Jeg har det sådan, at jeg gerne vil vide, hvad jeg snakker om, når jeg diskuterer det, så jeg ser frem til at møde folk fra landbruget og få udbygget mit netværk og mine kompetencer.

René Christensen (DF)
Formand for Fødevareudvalget
Fakta
René Bjørn Christensen, født 31. oktober 1970 i Nykøbing Falster.

Han er uddannet automekaniker i 1990 og har arbejdet som afdelingsleder og værkfører i denne branche frem til 2005, hvor han skiftede spor og blev efterskolelærer.

Han blev folketingskandidat for Dansk Folkeparti i 2005 og blev i 2008 valgt ind som byrådsmedlem i Guldborgsund Kommune.

Kom i Folketinget den 10. januar 2008, oprindeligt som suppleant for Mia Falkenberg og siden som permanent medlem den 8. oktober 2008, da Mia Falkenberg på grund af sygdom valgte at træde ud af Folketinget. 

Kilde: Dansk Folkeparti

Folketingets Fødevareudvalg har fra i dag fået ny formand. Valget faldt på den snart 39-årige efterskolelærer René Christensen, som også skal fungere som partiets ordfører på området.

Udnævnelsen falder sammen med, at René Christensen kan fejre et års-dag som folketingspolitiker - dog har han været indsuppleret siden januar 2008. Den uddannede automekaniker har indtil nu været partiets familie- og forbrugerordfører, og forbrugervinklen vil han tage med sig i arbejdet i fødevareudvalget.

"Udvalget dækker mange områder, og de hænger alle sammen og ingen er mindre vigtige. For forbrugeren handler det også om at vide, at fødevarerne er produceret sikkert og etisk forsvarligt - og på den måde er hele kæden fra jord til bord vigtig. Forbrugeren har en forventning om, at danske fødevarer er i orden - og det skal de også være," siger René Christensen.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024