Kamp mod skuldersår en succes

Kampagne mod skuldersår bærer frugt. Siden Fødevaredirektoratet i slutningen af november 2003 iværksatte en målrettet indsats mod skuldersår hos søer, er der sket et fald fra 30 ugentlige tilfælde til i gennemsnit to.
Kristian Lund Pedersen
Dokumentation
Dermed er det kun ganske få tilfælde af søer med skuldersår, der sendes til de danske svineslagterier.

Siden Det Veterinære Sundhedsråd fik fastsat mere nøjagtige vurderingskriterier for skuldersår, har der været i alt 74 politianmeldelser af skuldersår hos søer.

Men de seneste uger er antallet af anmeldelser løjet voldsomt af, efter det er blevet mere klart for både dyrlæger og landmænd, hvor alvorlige sårene er.

- Det har hjulpet vores kontrol på slagterierne meget, at Det Veterinære Sundhedsråd har fået udarbejdet et bedre grundlag for at vurdere de skader, nogle svin desværre har, når de bliver leveret til slagteriet. Samtidig har det sikkert betydet meget, at vi slår hårdt ned med politianmeldelse af de landmænd, der leverer grise med skuldersår, siger vicedirektør Henrik G. Jensen, Fødevaredirektoratet.

Antallet af søer med skuldersår er nu ensartet lavt ved alle slagterierne med i gennemsnit to tilfælde om ugen målt over de seneste fire opgjorte uger (uge 52-3).


Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024