Kommissær: Økologien må ikke blive offer for sin egen succes

TALE: Økologisk landbrug står ifølge EU's landbrugskommissær Dacian Cioloş ved en skillevej, hvor den skal leve op til forbrugernes forbrug og forventninger uden at give køb på kvalitet og de værdier, sektoren bygger på.
En stigende efterspørgsel efter økologi må ikke få branchen til at give køb på kvaliteten, lyder det fra EU's landbrugskommissær.
En stigende efterspørgsel efter økologi må ikke få branchen til at give køb på kvaliteten, lyder det fra EU's landbrugskommissær.
Agnete Finnemann Scheel

Forbrugernes efterspørgsel efter økologiske madvarer stiger. Faktisk svarer udbuddet slet ikke til efterspørgslen. Den bemærkning faldt, da EU's landbrugskommissær, Dacian Cioloş, talte til branchen i sidste uge, i Bruxelles.

EU’s befolkning vil i stigende grad have sunde, lokale og bæredygtigt produceret madvarer, og her er der et kæmpe potentiale for Europas økologiske landbrug. Men deri ligger også en udfordring, advarerde kommissæren.

”Udfordringen bliver at forene de to ting: At producere nok varer, så udbuddet svarer til efterspørgslen uden dermed at gå på kompromis med grundidéen i økologien. Det handler om at udvide produktionen uden at skuffe forbrugerne. Udfordringen er klar. Økologien må ikke blive et offer for sin egen succes,” sagde kommissæren. 

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024