Kontroludvalg kræver handling mod salmonella

SALMONELLA: Fødevarekontroludvalget mener, det er på tide med en ny strategi mod bakterieinficeret kød. Fødevareerhvervet skal gøre mere.
Foto: www.colourbox.com
Niels Th. Dahl

Det, der er forbløffende, er, at det er sket på trods af alt det, vi har sat ind med forskning, teknologisk udvikling og kontrol. Derfor spørger vi i udvalget, om det måske ikke var på tide at træde et skridt tilbage og se på det strategiske niveau og lave en nytænkning på området.

Jørgen Højmark Jensen
Formand for Fødevarekontroludvalget

Antallet af infektioner af salmonella- og campylobacter-bakterier er uacceptabelt højt, og der må nye midler til for at bremse dem.

Det er budskabet fra det såkaldte Fødevarekontroludvalg, der overvåger fødevare- og veterinærkontrollen i Danmark. I en kommentar til en ny rapport om kontrollen af  bl.a. salmonellabakterier, efterlyser udvalget især handling fra fødevareerhvervet selv:

"Det er værd at huske, at sikkerhed på det her område ikke er noget, den offentlige kontrol kan levere alene. Det er jo ikke den, der laver bakterierne. Sikkerhed kan man ikke kontrollere sig til - det må man producere sig til. Det er derfor i mindst lige så høj grad erhvervet, der skal leve op til den samfundsmæssige ansvarlighed, som de selv siger, de har," siger Jørgen Højmark Jensen, der er formand for udvalget, til Altinget.dk.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024