Kornforskning med perspektiver

Tina Møller
Dokumentation
Både virksomheder og forskere har stort udbytte af at arbejde sammen i netværk for at udvikle den danske viden om korn og omsætte det til nye forretningsideer. Det fremgår af rapporten "Evaluering af Cerealienetværkets 1. rammeprogram", som lige er udkommet.

Ceralier er den fællesbetegnelse for kornarter. Navnet stammer fra Ceres, den romerske guidinde for agerdyrkning og frugtbarhed. Og Ceralier har været vendt og drejet i et netværk af forskere, landmænd og virksomheder i de seneste fem år. Nu er netværksprogrammet evalueret, og rapporten fremhæver, at programmet har givet ny viden, som kan forbedre kvaliteten af kornprodukter og ny viden om, hvordan man kan tage mere hensyn til miljøet under produktionen.

Dansk viden om cerealieforskningen er blevet højnet, og den danske cerealieproduktion er blevet udviklet og forbedret ved den intensive forsknings- og udviklingsindsats.

Blandt de mange konkrete resultater af det femårige forskningsprogram er nye bløde kornsorter, der kan bruges til kikseproduktion. Det giver bedre kiksekvalitet og mere miljørigtig produktion. Et andet projekt peger på nye kornsorter, der indeholder mindre fytin. Fytin indeholder fosfor, så resultaterne kan på længere sigt gavne vores miljø.

Direktoratet for FødevareErhverv har finansieret programmet med ca. 70 mio. kr., og erhvervet og de deltagende institutioner har finansieret programmet med ca. 11 mio. kr.

Rapporten kan rekvireres på [email protected] eller hentes ned fra direktoratets netsted www.dffe.dk (ca. 20. maj).

Evalueringens konklusioner bliver gennemgået på symposiet "Kornforskning med perspektiver?", hvor en række foredragsholdere fra offentlige og private virksomheder giver deres bud på fremtidige behov for dansk kornforskning. Konferencen finder sted på Den Kgl. Veterinær- og Landbohøjskole den 14. maj 2003. Læs mere om konferencen her.

Yderligere oplysninger fås hos Direktoratet for FødevareErhverv ved fuldmægtig Jesper Munch Jespersen, e-mail [email protected], telefon 33 95 88 37, eller Chefkonsulent Poul Jacob Erikstrup på e-mail [email protected] eller telefon 33 95 88 63.


Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024