Kritik af ministeraftale om vandmiljø

Folketingets Miljøudvalg kritiserer, at miljøministeren har indgået en aftale med bl.a. Dansk Landbrug om vandrammedirektivet uden om de grønne organisationer. Udvalget har derfor kaldt Hans Chr. Schmidt (V) i åbent samråd.
Claus Iversen

Miljøminister Hans Chr. Schmidt (V) har indgået aftaler med Dansk Landbrug og Amtsrådsforeningen om implementering af vandrammedirektivet.

Dét er ikke faldet i god jord hos Folketingets Miljø- og Planlægningsudvalg, der kritiserer, at regeringen indgår sådanne vigtige aftaler uden om det til formålet nedsatte udvalg, hvor også grønne organisationer er repræsenteret.

Miljøudvalget frygter, at ministerens aftale forsinker implementeringen af vandrammedirektivet uhensigtsmæssigt meget - så meget, at de fastsatte tidsfrister ikke overholdes.

Miljøministeren skal også redegøre for, om den nye tidsplan har betydning for at benytte vandrammedirektivet aktivt i den tredje vandmiljøplan, som bliver forhandlet i disse uger.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024