Kritik: Landbrugsaftale er symptombehandling

REAKTIONER: Regeringens nye landbrugsaftale er helt utilstrækkelig, mener V, K og LA. Institutleder for IFRO, Henrik Zobbe, tvivler på, at milliarderne i den nye investeringsfond kommer til at batte særlig meget. L&F glæder sig over aftalen.

Konservatives erhvervsordfører, Brian Mikkelsen, mener, at den nye landbrugsaftale er et meget lille plaster, som skal dække et meget stort sår. Han mener ligesom Venstre og Liberal Alliance, at der er større behov for at gøre noget ved landbrugets rammevilkår.
Konservatives erhvervsordfører, Brian Mikkelsen, mener, at den nye landbrugsaftale er et meget lille plaster, som skal dække et meget stort sår. Han mener ligesom Venstre og Liberal Alliance, at der er større behov for at gøre noget ved landbrugets rammevilkår.
Sine Riis Lund

Det er vel fair nok, at Henrik Sass Larsen som politiker er utålmodig og forsøger at hive i nogle håndtag, fordi landbruget også skriger på hjælp til at komme videre, men det er ikke særligt mange penge set i forhold til problemets omfang. Det kommer ikke til at batte meget.

Henrik Zobbe
Leder af Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi, Københavns Universitet

Det her er starten og betyder ikke, at der så er lukket for midler. Derfor er det synd at få lagt det ned som noget, der ikke batter, fordi de her penge kan sagtens blive til mange flere milliarder.

Karen Hækkerup
Administrerende direktør i Landbrug & Fødevarer

Regeringen vil styrke landbrugets muligheder for at få adgang til kapital. Derfor er hovedelementet i en ny landbrugsaftale en investeringsfond med mindst to milliarder kroner til rådighed, der skal udvide omfanget af investeringer i dansk landbrug. Erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen (S) står i spidsen for aftalen.

Fra flere sider lyder reaktionen imidlertid, at den nye investeringsfond blot er en dråbe i et stort gældshav.

“Det er vel fair nok, at Henrik Sass Larsen som politiker er utålmodig og forsøger at hive i nogle håndtag, fordi landbruget også skriger på hjælp til at komme videre, men det er ikke særligt mange penge set i forhold til problemets omfang. Det kommer ikke til at batte meget,” siger Henrik Zobbe, leder af institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi (IFRO) ved Københavns Universitet.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024