Krydderiimporten seksdoblet

NYHED: Flere krydderier i maden er en god nyhed for folkesundheden.
Niels Th. Dahl

Danskernes mod på at rejse ud i verden har givet smag for andre madkulturer, som er langt rigere på krydderier end den hjemlige. Det har givet en mere differentieret madkultur med øget brug af krydderier.

Finn Christensen
Økonom i Landbrugsraadet

Danskerne bruger flere og flere krydderier i maden.

Fra 1990 til 2007 er importen af krydderier steget med ikke mindre end fem millioner kilo - en stigning, der svarer til en seksdobling, skriver Landbrugsraadets blad FoodCulture. Det daglige forbrug er for den gennemsnitlige dansker steget med 2,5 gram i samme periode.

Det er især danskernes større rejselyst og flere internationale inputs i hverdagen, der er anledning til den ekstra krudt i maden, fortæller økonom Finn Christensen fra Landbrugsraadet til bladet:

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024