Kvælstofudledningen skal reduceres med 13%

Dansk Landbrug er utilfreds med regeringens lovforslag om at pålægge landbruget en ekstra afgift på kvælstof. Det er en del af Vandmiljøplan III, som skal reducere udvaskningen af kvælstof med 4.600 tons om året. Regningen på 30-60 mio. kroner skal landbruget betale.
Kristian Lund Pedersen

Landbruget har halveret udledningen af kvælstof under vandmiljøplan II, og det har været en økonomisk stor belastning for mange landmænd. Nu tager regeringen så et yderligere tiltag, der vil blive en ekstra byrde for landbruget.

Niels Peter Nørring
Vicedirektør
Fødevareminister Mariann Fisher Boel (V) har ligesom skatteministeren fremsat et lovforslag som opfølgning på regeringens aftale med Dansk Folkeparti og Kristendemokraterne om Vandmiljøplan III (VMP III).

Lovforslaget har til formål at bidrage til opfyldelse af VMP III aftalens målsætning om en reduktion af kvælstofudvaskningen på minimum 13 pct. i 2015.

Det er et punkt i vandmiljøplanen, som har haft stor vigtighed for regeringen og fødevareministeren er meget tilfreds med det endelige forlig:

"Med det rette mix af effektive virkemidler sikrer planen et rent vandmiljø, en rig natur og danske arbejdspladser. Vi sætter nye mål for reduktion af kvælstofudvaskningen, og vi får den første vandmiljøplan med en systematisk forskningsindsats på 155 mio. kr. mod miljøudfordringerne fra gylle og fosfor," siger Mariann Fischer Boel.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024