Lægemiddelstyrelsen forbyder virksomhed at sælge hvidløgspulver

NOR-FEED A/S ryster på hovedet Lægemiddelstyrelsen, som vil forbyde virksomheden at sælge hvidløgspulver og som ikke vil tillade, at virksomheden fortæller om de gavnlige - og videnskabeligt beviste - gode egenskaber på deres hjemmeside.
Claus Iversen

Vi har lidt svært ved at forstå, hvorfor vi ikke må skrive på vores hjemmeside, at et givent naturligt stof, har nogle positive egenskaber, når der findes uafhængig videnskabelig dokumentation for, at det forholder sig således.

Troels Elgaard
Direktør i NOR-FEED
Virksomheden NOR-FEED, der fremstiller naturlige tilsætningsstoffer til foder til dyr, har fået et forbud af myndighederne mod at sælge hvidløgspulver.

Et forbud, som virksomheden stiller sig meget uforstående over for. Direktør Troels Elgaard har endnu ikke fået et svar fra myndighederne, der forklarer, hvorfor virksomheden ikke længere må sælge hvidløgspulver.

Det hele starter med, at NOR-FEED modtager et brev fra Lægemiddelstyrelsen, der fortæller virksomheden, at den ikke længere må skrive på dens hjemmeside, at man kan få en positiv effekt mod indvoldsorm i specielt selskabsdyr, hvis man giver disse dyr en lille smule af en blanding af diatoméjord og hvidløgspulver.

På trods af stor forundring fjerner NOR-FEED sætningen, der ifølge myndighederne smager for meget af sundhedsanprisning.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024