Lakse-told har kostet 500 job

NYHED: Forårets straftold på import af norske laks har kostet de danske laksproducenter dyrt. Op mod 500 job er gået tabt, lyder det fra Fiskeindustri- og Eksportforening.

Nogle virksomheder har drejet nøglen, og en del har valgt at lægge produktion til Polen. Hvad der bibeholdes af danske arbejdspladser, kan vi kun gisne om, men det bliver næppe mange på længere sigt.

Peter Willadsen
Direktør i Danmarks Fiskeindustri- og Eksportforening (DFE)
Det har voldt store problemer for de danske lakseproducenter, at EU-Kommissionen i april indførte straftold på import af norske laks.

Selv om straftolden blev ophævet og erstattet af mindste-priser i juni, nåede skadesvirkningerne ifølge direktør i Danmarks Fiskeindustri- og Eksportforening (DFE), Peter Willadsen, at vokse sig voldsomt store, skriver Erhvervsbladet.

Hundredevis af job
DFE har endnu ikke fuldt overblik over følgerne endnu, men Peter Willadsen anslår, at det har kostet mellem 400 og 500 arbejdspladser i den danske fiskeindustri.

"Nogle virksomheder har drejet nøglen, og en del har valgt at lægge produktion til Polen. Hvad der bibeholdes af danske arbejdspladser, kan vi kun gisne om, men det bliver næppe mange på længere sigt," siger Peter Willadsen.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024