Landbruget beholder magten over egne midler

Landbruget kan ånde lettet op. Der er ikke flertal for Ritt Bjerregaards (S) forslag om at ændre promille- og produktionsafgiftsfondene. Regeringen fremsætter sit eget forslag til efteråret.
Claus Iversen

Arla Food sidder stort set enerådigt på dansk mælkeproduktion. Danish Crown står i dag for ca. 92 pct. af slagtningen af de svin, der slagtes i Danmark. Og på det danske sukkermarked står Danisco for 99 pct. af det samlede salg af sukker

Nicolai Wammen
MF (S)
Ritt Bjerregaard (S) skal ikke regne med, at hendes meget omdiskuterede beslutningsforslag om promille- og produktionsafgiftsfondene inden for fødevare- landbrugs- og fiskerierhvervene bliver vedtaget. Det viste førstebehandlingen af forslaget i Folketingssalen i sidste uge.

Her kom det frem, at fødevareminister Mariann Fischer Boel (V) er enig med Ritt Bjerregaard (S) i, at de nuværende regler fra 1970’erne om sammensætningen af fondsbestyrelserne skal laves om, så der fremover bliver tale om en bredere sammensætning, hvor erhvervet selv ikke har alt for mange pladser. Herefter ophører enigheden så til gengæld også.

Fødevareministeren gav under førstebehandlingen udtryk for, at regeringen synes godt om tanken og konstruktionen bag promille- og produktionsafgiftsfondene, og at man derfor ikke kan støtte Ritt Bjerregaards forslag.

Samme melding kom fra Dansk Folkepartis fødevareordfører, Christian H. Hansen, og dermed kan forslaget ikke samle et flertal.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024