Landbruget må prioritere rådgivningen

Nedlæggelse af statens tilskud til landbrugets konsulentstøtteordning vil gå hårdt ud over de unge landmænd. Det kan godt være, siger fødevareministeren, men så må landbruget jo prioritere om.
Claus Iversen

Der vil fremover være øget behov for at vurdere og prioritere rådgivningsindsatsen og finansieringen heraf i forhold til, hvad man i erhvervet mener, er vigtigst.

Mariann Fischer Boel (V)
Fødevareminister
Regeringens beslutning om at nedlægge tilskuddet til konsulentvirksomheden i landbruget, møder nu også 'ung' kritik. Lars Hansen, formand i Danmarks Landboungdom, forklarer i et brev til Folketingets Fødevareudvalg, hvor vigtige ungdomskonsulenter er i forhold til at tiltrække og fastholde nye landmænd.

Fødevareudvalget har bedt fødevareminister Mariann Fischer Boel (V) om at svare på kritikken fra de unge landmænd. Hun svarer bl.a., at hvis konsulenterne er så vigtige, så må erhvervet jo vælge at prioritere dem:

"Der vil fremover være øget behov for at vurdere og prioritere rådgivningsindsatsen og finansieringen heraf i forhold til, hvad man i erhvervet mener, er vigtigst.".

Se også www.ft.dk

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024