Landbrugets indflydelse stækkes

Landbruget bevarer flertallet i promille- og produktionsafgiftsfondene også efter vedtagelsen af et nyt lovforslag. Under fredagens førstebehandling fremsatte S et forslag, som vil gøre op med landbrugets kammerateri. Bent Claudi Lassen har svært ved at tage S seriøst.
Claus Iversen

For at undgå kammerateri mener vi, at hver interesseorganisation maksimalt må stille med to medlemmer til en fondsbestyrelse, ligesom landbrugets repræsentanter højest må udgøre 40 pct.

Nicolai Wammen (S)
Medlem af Folketingets Fødevareudvalg
Et lovforslag, der skal ændre styrkeforholdet i promille- og produktionsafgiftsfondene, var fredag til førstebehandling i Folketingssalen. Med DF som støtteparti bliver det vedtaget. Også de Radikale og Kristendemokraterne er positive.

De mere end 500 mio. kr., der hvert år puttes i promille- og produktionsafgiftsfondene, har længe været i fokus, og der har været mistanke om kammerateri og putten penge direkte i egne lommer.

Landbruget har godt været klar over, at det set udefra måske ikke har set så smart ud, og man har da også allerede frivilligt ændret på enkelte fondes sammensætning, så en enkelt stor virksomhed ikke kan være dominerende.

Fredagens forhandling i Folketinget bar fra starten præg af en helt forskellig opfattelse af, hvem fondspengene egentlig tilhører.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024