Landbrugets troværdighed står på spil

DEBATPANEL: Det ville klæde dansk landbrug at lobbye i Kommissionen for at køre sager mod medlemsstater, der ikke gør nok for dyrevelfærd, skriver Margrete Auken i sit indlæg. Hun kritiserer landbruget for i stedet at føre en tabersag mod den danske regering, der har taget initiativ til selv at indføre skrappere regler.

Er det virkelig værd for Danske Svineproducenter at trække justitsminister Lene Espersen for retten nu, hvis regeringen bekvemt i 2007 - når de nye regler træder i kraft - med Kyprianous velsignelse alligevel kan genindføre skrappere danske regler?

Margrete Auken
Medlem af EU-Parlamentet for SF/De Grønne
Af Margrete Auken, medlem af EU-Parlamentet for SF/De Grønne

Danske svineproducenter vil ifølge Jyllands-Posten 19. november 2005 gå rettens vej for at få afskaffet stramme danske særregler for transport af dyr.

Landbrugets top afviser at indlede retssag mod regeringen.

De danske svineproducenter vil derfor selv køre sagen, mens den øvrige landbrugs-top fra Dansk Landbrug og Danske Slagterier lægger pres på EU-kommissionen for at få den til at føre sag om traktatbrud mod Danmark.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024