Landbrugsfløjen vandt over de liberale

På Venstres EU-landsmøde i weekenden var der stillet flere forslag om en hurtigere afvikling af EU-landbrugsstøtte, som blev forkastet. Landbrugets stemme i Venstre er stadig meget stærk.
Mette Dyrskjøt

Jeg er sikker på, at mindst 85 procent af vores vælgere er enige i, at vi skal afvikle EUs landbrugsstøtte.

Claus Sømod (V)
EP-kandidat
Venstre udskyder det endelige opgør med EUs landbrugsstøtteordninger. Det står klart efter lørdagens EU-landsmøde i Venstre, som vedtog et handlingsprogram til Europa-Parlamentsvalget i juni 2004.

Unge liberale kræfter som EP-kandidaten Claus Sømod stillede flere foreslag, der skulle tydeliggøre, at Venstre vil afskaffe landbrugsstøtteordningerne. Men de blev alle nedstemt.

"Jeg mener, at Venstre bør gå i spidsen for at få afviklet EU's landbrugsstøtteordninger, for det er jo fuldstændig vanvittigt, at man skal have støtte for at producere mælk og kød," siger Claus Sømod.

Han noterer sig efter landsmødet, at landbrugets stemme stadig er meget stærk i Venstre. "Men jeg er sikker på, at mindst 85 procent af vores vælgere er enige i, at vi skal afvikle støtten," siger EP-kandidaten.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024