Landbrugsraadet: Alt for meget hysteri om GMO

Ifølge Landbrugsraadets præsident, Peter Gæmelke, står GMO-afgrøder og svajer på de danske marker i løbet af de næste fem år. Han er godt tilfreds med loven om sameksistens, der blev vedtaget i år, selvom prisen for det brede forlig var høj. Nu skal offentligheden vindes.
Lars Igum Rasmussen
26. maj 2004 gav fødevareminister Mariann Fischer Boel håndslag med fødevareordfører fra Socialdemokratiet, Det Radikale Venstre og Socialistisk Folkeparti.

Forliget om lov om dyrkning af genmodificerede afgrøder i Danmark – den såkaldte sameksistenslov – var i hus. Verdens havde set det første regelsæt om dyrkning af gensplejsede afgrøder side om side med økologiske og konventionelle. I Danmark.

Skeptikerne i Dansk Folkeparti, Enhedslisten og Kristendemokraterne have håbet på at forlænge en tænkepause for dyrkning af GM-afgrøder i Danmark. Uden held.

Og i Landbrugsraadet blev der jublet – men mådeholdent. Landmændene havde med forliget og lovens indgåelse fået klare spilleregler for den nye dyrkningsmetode, men forliget helt over til SF havde kostet i forhold til ministerens udspil:

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024