Landbrugsraadet klar med integrationsudspil

NYHED: Netop som regeringen lancerer den længe ventede integrationspakke, melder Landbrugsraadet ud. Politiske udspil er udmærkede, men de kan ikke stå alene, siger chef i Landbrugsraadet. Han mener, at erhvervslivet skal vise ansvar.
Mikael Børsting

Et større ansvar indebærer, at man gør sig konkrete overvejelser om, hvordan man som virksomhed kan bidrage til at få nydanskere ud på arbejdsmarkedet

Flemming Nør-Pedersen
Økonomisk-politisk chef i Landbrugsraadet
Danske virksomheder skal påtage sig et langt større ansvar for integrationen af udlændnige på arbejdsmarkedet, hvis det skal lykkes at bringe erhvervsfrekvens op på højde med andre danskeres.

Selvom regeringen under stor mediebevågenhed præsenterede den længe ventede integrationspakke onsdag, så kan de politiske udspil slet ikke stå alene, mener økonomisk-politisk chef i Landbrugsraadet, Flemming Nør-Pedersen.

"Et større ansvar indebærer, at man gør sig konkrete overvejelser om, hvordan man som virksomhed kan bidrage til at få nydanskere ud på arbejdsmarkedet, f.eks. ved at sætte sig ind i de muligheder, der ligger i at samarbejde med det offentlige," siger han.

Indvandrere skal fastholdes
Flemming Nør-Pedersen pointerer derfor vigtigheden af, at man som virksomhed ikke blot fokuserer på at rekruttere udlændinge, men også på at fastholde dem i arbejdet.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024