Landbrugsstøtte til miljøvenlige landmænd

De danske landmænd kan se frem til yderligere støtte fra EU. Det fremgår af forslaget til det næste danske landdistriktsprogram, som Hans Christian Schmidt har sendt i høring. Forslaget omfatter bl.a. støtte til miljøforbedringer, dyrevelfærd og arbejdsmiljø.
Cecilie Bech
Fødevareministeren vil nu gøre det nemmere for landmændene at overholde reglerne på miljø- dyrevelfærd- og arbejdsmiljøområdet. Samtidig vil han give et skulderklap til de landmænd, der gør en ekstra indsats.

Det fremgår af ministerens ændringsforslag til det nye danske landdisstriktsprogram, der skal løbe fra 2007 til 2013.

Den overordnede målsætning i den danske udgave af EU's landdistriktsprogram er at forbedre levevilkårene i landdistrikterne og at fremme udviklingen af nye og bedre jordbrugsprodukter, der tager hensyn til miljø-, natur- og kulturmiljø i jord- og skovbruget.

I sommeren 2003 vedtog EU's landbrugsministre en omfattende reform af EU's landbrugspolitik, hvilket betød et større fokus på støtten til landdistrikterne. I den forbindelse blev en række nye mulige indsatsområder vedtaget, og det er bl.a. de indsatser, ministeren nu vil implementere i dansk lov:

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024