Landmænd splittede, om S skal med i landbrugspakke

FORHANDLING: Landmændene er ikke enige om, hvorvidt det er bedst for landbruget at inddrage Socialdemokraterne i en aftale om fødevare- og landbrugspakken, hvis det koster på indholdet.

Foto: Colourbox
Sine Riis Lund

Hvis et bredt forlig betyder, at man bliver nødt til at udhule nogle af de 16 punkter, så vil jeg hellere vove det ene øje og sige, jamen godt, så tager vi det smalle forlig.

Mogens Dall
Bestyrelsesformand, LandboSyd

Jeg går helt sikkert efter et bredt forlig, også selv om indholdet skulle blive udvandet lidt, fordi man er nødt til at tænke ligesom modstanderen, hvis man skal vinde kampen, og hvis der skulle blive et nyt flertal om tre et halvt år, så får vi jo med pisken igen, hvis de mener, at aftalen bliver for besværlig.

Thomas Hansen
Bestyrelsesformand, Kolding Herreds Landbrugsforening

En bred og langtidsholdbar aftale med Socialdemokraterne eller en smal og indholdsmæssig mere ambitiøs aftale for landbruget kun med borgerlige partier.

Groft fortalt kan det blive de to scenarier, som fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) skal vælge imellem, når hun skal finde sit flertal for efterårets landbrugs- og fødevarepakke.

Eva Kjer Hansen har meldt ud, at hun gerne ser Socialdemokraterne med i en aftale. I de lokale landboforeninger er der dog skepsis over for, om det nu også ender med det bedste resultat for landbruget.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024